fbpx

Ce am mai citit și vă recomand - ”Mindfulness urban”

Acum câțiva ani am avut o rubrică, într-o revistă locală, în care recomandam câte o carte care mi-a plăcut sau pe care o găseam utilă. Era vorba despre cărți de beletristică. Rubrica se numea ”Recomandările Monicăi” și îmi era tare dragă.

Pentru că acum lecturile mele se înscriu mai ales în domeniul meu de activitate, și pentru că mi se cer adesea recomandări în acest sens, m-am gândit că aș putea concepe o rubrică similară aici, pe blog, în care să vă spun ce am mai citit și ce consider că este util să citiți, din domeniul psihologiei.

Cartea despre care am decis să vă vorbesc astăzi o țin la loc de cinste, pe noptieră. Nu e o carte read-only-once, e mai mult decât atât. O carte de suflet, de conectat și reconectat cu tine, ori de câte ori simți nevoia. Un ghid simplu și ușor de asimilat care te poartă prin labirintul mindfulness-ului, concept care poate suna complicat sau poate părea inaccesibil unora dintre noi. ”Mindfulness urban - exerciții de curaj, compasiune și conectare” își propune să reprezinte o resursă pentru o viață trăită din plin, în mod conștient și asumat.

Foarte utilă celor care vor să facă din mindfulness un mod de viață, cartea își propune să ne învețe să ne creăm cu blândețe și cu răbdare drum prin hățișurile minții și să ajungem DINCOLO de ea, dincolo de control, de frică, de nefericire, în spațiul în care ne putem întâlni în mod autentic cu propria persoană, Sinele nostru real.

Pe autorul cărții, Gáspár György, psiholog și psihoterapeut, îl urmăresc de multă vreme și apreciez foarte mult la el, dincolo de profesionalism, modul în care își asumă vulnerabilitatea, deschis și cu onestitate. Este și autorul cărții ”Copilul invizibil”, pe care o găsesc de-a dreptul vindecătoare pentru cei care au avut copilării pline de provocări și pe care o recomand adesea.Ce am mai citit și vă recomand Mindfulness urban

Revenind la ghidul ”Mindfulness urban”, găsim reunite aici beneficiile demonstrate științific ale practicării exercițiilor de mindfulness cu explicații simple și accesibile despre modalitățile de ”îmblânzire a minții”. Cartea e structurată pe trei părți, fiecare având în centru un concept-cheie: CURAJ, COMPASIUNE și CONECTARE, valori de referință pentru creatorul ei.

Abordând teme ca importanța conștientizării gândurilor și a multitudinii de emoții (emodiversitate), curajul de a nu crede tot ceea ce gândești sau acela de a privi în universul interior, cartea e o bucurie de lectură, de la un capăt la celălalt. Pe lângă conținutul valoros și foarte util, are o grafică de excepție, iar dacă o veți ține în mână veți înțelege exact la ce mă refer!

Autorul ne prezintă beneficiile practicării prezenței conștiente în viața de zi cu zi, în situații de stres, de depresie, de anxietate, în pierderi relaționale, dar și cum să cultivăm această stare pentru a ne spori creativitatea sau inteligența profesională.

Manifestarea compasiunii în cuplu, în relația părinte-copil sau în cea de educator, față de sufletele modelate, sunt și ele teme abordate în carte, cu multă căldură, alături de informații despre modul în care funcționează creierul sau despre ultimele descoperiri din domeniul neuroștiințelor. Toate într-un limbaj accesibil, într-o carte ce invită cu blândețe la autocunoaștere, specială prin felul original de a structura informațiile, dar și prin imaginile creativ alese pentru a le ilustra. 

Cam asta despre această lectură foarte dragă mie, de citit într-o zi și de reluat, pe îndelete, ori de câte ori vrei să faci un pas în plus înspre tine, cel adevărat, în singurul mod în care acest lucru este cu putință, adică la adăpostul liniștii...

Spor la citit și nu uitați, cuvintele pot schimba modul în care vedem lumea!...

Cu drag,

Monica


psiholog Monica Popa

Social media


Cabinet psiholog - Monica Popa © Toate drepturile rezervate

Continuînd navigarea pe acest site sunteți de acord cu faptul că folosește cookie-uri. Mai multe informații despre politica de cookie (click aici)