fbpx
TitleDescriptionKeywordsGeneratorRobots

Easy Frontend SEOJurnal de terapeut - Cât de repede uităm

Jurnal de terapeut - Cât de repede uităm

Mai știți că atunci când trecem prin anumite evenimente neplăcute, de la o simplă, banală, răceală, când simplul gest de a respira pare imposibil, până la situații dificile de viață, spunem, ba chiar ne promitem că vom ține minte, că vom ști să apreciem ce avem, că după ce vom trece peste încercarea respectivă vom vedea lucrurile în mod fundamental diferit?...

Continuați lectura

  • Blog

De ce ne dorim să îl schimbăm pe celălalt

Mi se cere adesea mai specific şi în cuvinte, mai subtil sau mai inconştient, să ofer instrumente, ghiduri, strategii care să servească la schimbarea altor oameni. Este evident vorba despre persoane care nu sunt de faţă, fiind de regulă cei de acasă, partener, fiu sau fiică, părinţi, oameni cu care clientul are relaţii apropiate.

Continuați lectura

  • Blog

Bărbaţii şi vulnerabilitatea

Nu e uşor să fii bărbat în zilele noastre. N-a fost nicicând uşor, nici pe vremea când bărbatul trebuia să vâneze şi când de îndemânarea sa depindea hrana celor care îl aşteptau flămânzi, nici acum, când el e cel responsabil de ratele la apartament, plata vacanţei în străinătate sau costurile şcolii private pe care o frecventează copilul. De acord că acum cheltuielile se împart la doi, însă stereotipurile de gen, cu “stâlpul casei” şi “capul familiei” funcţionează la fel de bine şi azi, ca şi acum 50 de ani. Şi au, bineînţeles, costurile lor.

Continuați lectura

  • Blog

Ce sunt bolile psihosomatice

 “Jalea ce nu-i eliberată prin lacrimi face alte organe să plângă…” Henry Maudsley

Foarte adesea oamenilor li se întâmplă să acuze simptome fizice, concrete, a căror cauză nu este elucidată în urma numeroaselor analize medicale şi investigaţii pe care ajung să le efectueze. Altfel spus, persoana poate să prezinte dureri, erupţii cutanate, tensiune musculară sau inflamaţii la nivelul anumitor organe perfect sănătoase. Apare, invariabil, întrebarea legitimă: “ce se întâmplă cu mine?”...

Continuați lectura

  • Blog

Personalitatea histrionică

Ceea ce caracterizează personalitatea cu accente histrionice este în primul rând nevoia imperioasă a persoanei de a se afla în permanenţă în centrul atenţiei. Persoanele histrionice caută atenţia cu orice preţ, iar perspectiva de a fi ignorate le cauzează frustrări şi generează adesea crize de furie.

Continuați lectura

  • Blog

Cum ne sabotăm

Autosabotarea reprezintă orice set de comportamente care ne blochează în atingerea scopurilor şi pe care le punem în practică în legătură cu situaţii dificile, despre care considerăm, conştient sau inconştient, că nu le putem face faţă.

Continuați lectura

  • Blog

Cum se comportă o persoană abuzatoare

Cu siguranţă aţi interacţionat la un moment dat cu persoane care v-au învinovăţit pe nedrept sau v-au acuzat că exageraţi, atunci când afirmaţiile sau solicitările voastre erau cât se poate de rezonabile. Cam aşa reacţionează un abuzator atunci când îşi vede scopurile puse în pericol, prin ostilitate şi atac.

Continuați lectura


psiholog Monica Popa

Social media


Cabinet psiholog - Monica Popa © Toate drepturile rezervate

Continuînd navigarea pe acest site sunteți de acord cu faptul că folosește cookie-uri. Mai multe informații despre politica de cookie (click aici)